Projecte de digitalització dels llibres sagramentals

0000011617_00142El projecte de digitalització dels llibres de baptismes, matrimonis i òbits anteriors a 1900 es va iniciar l’any 2008 amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Actualment l’AHAT compta amb 4.307 llibres sagramentals dels quals 4.052 estan digitalitzats. La digitalització d’aquesta documentació persegueix un doble objectiu; permetre la seva conservació, car a conseqüència del seu continu ús, han sofert un important deteriorament, i per altra banda, permetre un accés més ampli i ràpid a l’informació a través de l’Arxiu en Línia.

Progressivament, al projecte s’hi han anat sumant altres institucions i entitats com són els ajuntaments d’Alcover, l’Aleixar, Cambrils, Constantí, Fulleda, el Morell, Perafort i Puigdelfí, la Pobla de Mafumet, Tarrés, Torredembarra, la Selva del Camp, Vallbona de les Monges, el Vendrell, Vilallonga del Camp i Vila-seca, les entitats com el Centre d’Estudis de la Conca de Barberà i el Museu de la Vida Rural, i les empreses Bacardi España S.A., REPSOL i Dinser Servicios Informáticos S.L. I finalment, molts investigadors que han confiat amb aquest projecte i han col·laborat aportant el seu gran de sorra perquè tothom pugui accedir als llibres sagramentals des de casa.

A la secció Patrocinadors podreu veure com i de quina manera han col·laborat totes aquestes institucions, entitats i particulars.

Si esteu interessats en col·laborar amb el projecte de digitalització de l’AHAT poseu-vos en contacte amb nosaltres en el següent mail arxiu.historic@arqtgn.cat o bé al telèfon 977 25 33 60. Trobareu més informació a l’apartat Col·labora amb el projecte de digitalització.

 

Estat en què es troba el projecte de digitalització dels llibres sagramentals