Recuperats llibres sagramentals i documentació de la parròquia de l’Assumpció d’Alcover

Recentment han estat incorporats al fons de la parròquia de l’Assumpció d’Alcover un llibre de matrimonis (1736-1781) un altre d’òbits (1728-1762), un manual de capítols matrimonials (1650-1657), un quadern de les despeses de l’església (1796) i documents diversos de la comunitat de preveres de finals del segle XVIII. Tota aquesta documentació que havia desaparegut de la parròquia per circumstàncies que desconeixem fou adquirida per un particular, el qual anònimament n’ha fet lliurament a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona.

En aquesta ocasió s’ha pogut reintegra la documentació al seu arxiu d’origen, però malauradament, no és una pràctica habitual. En els darrers anys documentació parroquial, que per situacions diverses restaven en mans alienes, han acabat en arxius públics trencant el pilar fonamental de l’arxivística, el principi de procedència, segons el qual aquesta documentació s’hauria de reintegrar a la institució que la va generar, en aquest cas la parròquia corresponent.

Si coneixeu de l’existència de documentació parroquial en mans privades agrairíem que ens ho comuniquéssiu per tal de poder fer les gestions necessàries per intentar recuperar aquest patrimoni documental.