Conveni de col·laboració entre la Universitat de Barcelona i l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

El Sr. Dídac Ramírez Sarrió, rector magnífic de la Universitat de Barcelona, i l’Excm. i Rvdm. Dr. Jaume Pujol i Balcells, arquebisbe de Tarragona i primat, signaren un conveni de col·laboració que permetrà el treball d’investigació i estudi del tractat de notaria elaborat per Guillem Vadell, notari mallorquí del segle XIV, procedent de la parròquia de Sant Jaume apòstol d’Arbeca. L’objectiu d’aquestes tasques és posar a l’abast de la comunitat investigadora aquest document i facilitar la recerca mitjançant l’accés a la còpia digital del document.

Aquest treball de recerca s’emmarca dins de les activitats de recerca incloses en el projecte HAR2008-01748: La recuperación de la memoria escrita en el ámbito privado catalán: recuperación de archivos y documentos, finançat pel Ministerio de Ciencia e Innovación i dirigit pel Dr. Daniel Piñol Alabart, professor titular de Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la Universitat de  Barcelona. Són altres membres de l’equip el Dr. Ignasi J. Baiges i Jardí, la Dra. Júlia Cabaleiro, la professora Elena Cantarell Barella, la professora Mireia Comas Via, la Dra. Carme Muntaner, la professora Lluïsa Núñez, la Dra. Teresa M. Vinyoles, la professora Rosa Lluch i el Dr. Giacomo Floris.