Col·laboració entre l’Arxiu Nacional de Catalunya i l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

Dins del projecte de formació de l’Arxiu de complement de l’ANC, es va acordar la catalogació del fons de la Família Foxà, conservat a l’AHAT, que complementa el fons Baronia d’Eramprunyà (fons de la família Girona) que l’ANC ja té digitalitzat com a fons de complement. L’arxiu del llinatge Foxà aplega la documentació de diverses famílies entroncades i particularment dels Pérez Moreno i Garma, que van ser senyors de la baronia en els segles XVIII i XIX. Quan els Foxà, hereus dels anteriors, van vendre la seva meitat indivisa de la baronia a Manuel Girona i Agrafel, el 1897, es van reservar els documents que han estat ara catalogats i digitalitzats. Es tracta d’un fons important per als estudiosos dels municipis que integraven l’antiga baronia, atès que s’hi conserven els pergamins medievals de la família Marc.